top of page
Zoeken
Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Lunch: Zomerse (picknick) pastasalade

Bijgewerkt op: 13 jul. 2020

Ingrediënten

Bijgerecht voor 5 a 6 personen of lunchgerecht voor 4 personen


200 gram volkoren pasta naar keuze (bv penne)

3 rode uien gesnipperd

500 gram cherrytomaten gehalveerd of in vieren gesneden

100 gram babyspinazie

100 gram fijngesneden zongedroogde tomaten

Zout peper

3 eetlepels geroosterde pijnboompitten

(Soja)room

Olijfolie

Bereidingswijze

1. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui licht aan.

2. Voeg de cherry tomaten toe en bak deze even mee. Ze moeten zacht zijn maar moeten niet helemaal tot moes gebakken worden. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat afkoelen.

3. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het af en doe er een scheutje olijfolie door en roer geheel goed door. Laat afkoelen.

4. Rooster de pijnboompitten.

5. Meng het ui/tomaat mengsel met de pasta.

6. Doe de zongedroogde tomaatjes, de babyspinazie en de pijnboompitten door elkaar. Gebruik je gewone spinazie haal dan de grote stelen er uit en scheur de blaadjes in stukjes. Maak je de pasta de dag ervoor dan kun je de spinazie er het best op de dag van gebruik door heen roeren.

7. Doe er een flinke scheut room door en maak het geheel op smaak met zout en peper.

Het is lekker om de salade te serveren met volkoren stokbrood met knoflookboter en eventueel een lekkere soep.

Voedingswaarden

Per portie als bijgerecht: 333 kcal; 13,6 gram vet, waarvan verzadigd 1,7; 10,8 gram eiwit; 38,4 gram koolhydraten.

Per portie als lunchgerecht: 504 kcal; 20,4 gram vet, waarvan verzadigd 2,7; 16,1 gram eiwit; 57,8 gram koolhydraten.






89 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Koolhydraten

Comments


bottom of page