Zoeken
  • Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Avondeten: Indonesische pindasoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui, gesnipperd

  • 3 tenen knoflook, uitgeperst

  • 2 cm verse gember, fijngesneden (15 gr)

  • 1 el olijfolie

  • 3 tl sambal of fijngesneden verse peper

  • 1,5 liter water

  • 2 kruidenbouillonblokjes

  • 400 gram verse soepgroente

  • 150 gram taugé

  • 150 gram champignons, in plakjes gesneden

  • 1 verse serehstengel (citroengras) (koelvers)

  • 6 eetlepels pindakaas 100%

  • 3 el ketjap manis

  • 3 tl ketoembar (gemalen koriander)

  • Halve citroen

  • Eventueel verse koriander om te garneren.

Bereidingswijze

  1. Verhit de olie in de pan en bak ui, knoflook, gember en knoflook 2 minuten. Voeg de soepgroente, champignons en bouillontabletten toe en roer goed door. Blus af met het water. Kneus de sereh stengel (citroengras) zodat de aroma’s vrijkomen en voeg toe aan de soep. Laat het geheel 30 minuten koken.

  2. Doe 5 minuten voor het einde de taugé bij de soep.

  3. Meng pindakaas, ketoembar en ketjap en roer het geheel een beetje los met wat water en voeg het toe aan de soep.

  4. Verwarm het geheel en maak indien nodig op smaak met wat zout, peper of bouillonpoeder.

  5. Maak op smaak met het sap van de citroen.

  6. Garneer de soep eventueel met wat verse koriander.



5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven