Ingrediënten voor 4 personen
1 ui, gesnipperd
3 tenen knoflook, uitgeperst
2 cm verse gember, fijngesneden (15 gr)
1 el olijfolie
3 tl sambal of fijngesneden verse peper
1,5 liter water
2 kruidenbouillonblokjes
400 gram verse soepgroente
150 gram taugé
150 gram champignons, in plakjes gesneden
1 verse serehstengel (citroengras) (koelvers)
6 eetlepels pindakaas 100%
3 el ketjap manis
3 tl ketoembar (gemalen koriander)
Halve citroen
Eventueel verse koriander om te garneren.
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan en bak ui, knoflook, gember en knoflook 2 minuten. Voeg de soepgroente, champignons en bouillontabletten toe en roer goed door. Blus af met het water. Kneus de sereh stengel (citroengras) zodat de aroma’s vrijkomen en voeg toe aan de soep. Laat het geheel 30 minuten koken.
Doe 5 minuten voor het einde de taugé bij de soep.
Meng pindakaas, ketoembar en ketjap en roer het geheel een beetje los met wat water en voeg het toe aan de soep.
Verwarm het geheel en maak indien nodig op smaak met wat zout, peper of bouillonpoeder.
Maak op smaak met het sap van de citroen.
Garneer de soep eventueel met wat verse koriander.
댓글