top of page
Zoeken
Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Avondeten: Gezonde kapsalon voor 4 personen

Bijgewerkt op: 13 jul. 2020

Ingrediënten

250 gram kipfilet (of vega(n) kipreepjes)

Turkse kruiden shoarma van Euroma (dit merk bevat alleen kruiden en geen zout)

0,5 rode paprika in kleine blokjes

0,5 rode ui in halve ringen

1 gele paprika in reepjes

2 tomaten in stukjes

400 gram zoete aardappelfriet

1 tl paprikapoeder

100 gram geraspte (vegan) kaas of (vegan) mozzarella

0,5 rode ui in hele dunne ringen

0,5 rode paprika in kleine blokjes

Fijngesneden ijsbergsla

Een kwart komkommer in kleine blokjes

150 gram cherry tomaatjes, gehalveerd

Ingrediënten voor de saus

4 eetlepels Griekse yoghurt of ongezoete soja yoghurt

1 teen knoflook

Verse bieslook

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 225 graden en zet een ovenschaal klaar.

2. Strooi paprika poeder over de zoete aardappelfriet bak dit in de airfryer (of 30 minuten in de oven).

3. Bestrooi de (vegan) kip met de shoarmakruiden en bak dit even goed aan.

4. Bak de halve rode ui, de gele paprika en de gesneden tomaat even mee. Bak tot de kip gaar is.

5. Verdeel de zoete aardappelfriet in de ovenschaal.

6. Verdeel de (vegan) kip over de friet.

7. Verdeel de rode uienringen en de rode paprikablokjes hierover.

8. Strooi de geraspte kaas of mozzarella erover en zet het geheel in de oven en laat het 10 minuten gratineren.

9. Meng ondertussen de ingrediënten voor de saus.

10.Haal de gezonde kapsalon uit de oven en verdeel de komkommer, cherry tomaatjes en ijsbergsla erover.

11. Serveer met de yoghurtsaus.

Benodigdheden

Oven

Airfryer

Ovenschaal

Voedingswaarden

Per portie met kip en Griekse yoghurt en geraspte kaas: 474 kcal; 18,5 gram vet, waarvan verzadigd vet 9,4; 30,8 gram eiwit; 41 gram koolhydraten.

Per portie met vegan kip en soja yoghurt en vegan kaas: 475 kcal; 15,7 gram vet, waarvan verzadigd vet 6,4; 25 gram eiwit; 50,3 gram koolhydraten




291 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Koolhydraten

Comments


bottom of page