top of page
Blog over eten

Vergoedingen en tarieven


In 2024 wordt het bezoek aan de diëtist voor drie uur per persoon per jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Dit betekent dat het bezoek aan de diëtist wordt verrekend met het verplicht eigen risico. Voor kinderen onder de 18 jaar geldt geen eigen risico. Sommige zorgverzekeraars hebben daarnaast nog een extra dekking in de aanvullende verzekering. Vraag dit na bij jouw zorgverzekering.


Bij Diabetes Mellitus, COPD en Hart- en Vaatziekten kan de dieetbehandeling vergoed worden vanuit de Ketenzorg. In dit geval valt de behandeling niet onder het verplicht eigen risico. Vraag aan uw huisarts of praktijkondersteuner of u via de ketenzorg doorverwezen kunt worden.

Om naar de diëtist te gaan heb je geen verwijzing van de arts meer nodig. Er zijn een aantal ziektekostenverzekeraars die alleen de dieetbehandeling vergoeden als er een verwijsbrief door de arts is afgegeven. Dit kun je het best zelf even navragen bij je eigen zorgverzekeraar.

Tarieven

Onder de behandeling valt, behalve het consult in de spreekkamer, ook het opstellen van het individuele voedingsadvies. Het opstellen van dit advies wordt naast het intakegesprek in rekening gebracht. Indien je niet (meer) in aanmerking komt voor vergoeding van dieetadvisering gelden de volgende tarieven:

  • Intakegesprek van 60 minuten en individueel voedingsadvies - € 120

  • Vervolgconsult van 30 minuten - € 40

  • Toeslag huisbezoek - € 25


Wil je een afspraak annuleren, dan kan dit kosteloos tot 24 uur van te voren. Als de afspraak daarna wordt afgezegd of vergeten, dan worden er kosten in rekening gebracht. Deze kosten kun je niet indienen bij de zorgverzekeraar

bottom of page