top of page
Health Shake

Werkwijze

Ons eerste gesprek zal een kennismakingsgesprek zijn. Voordat dit gesprek plaatsvindt ontvang ik graag een overzicht met wat je precies eet en drinkt en op welk tijdstip. Als je dit twee dagen precies bijhoudt, kan ik je tijdens ons kennismakingsgesprek al vertellen of mij iets opvalt aan jouw voedingspatroon. In ons kennismakingsgesprek bespreken we jouw gezondheid en de doelen die je wilt behalen. We nemen jouw huidige voeding, beweegpatroon en leefstijl door en beslissen samen wat er kan veranderen en hoe je dit kunt gaan bereiken. We kijken wat jouw persoonlijke valkuilen zijn en hoe je hier het best mee om kunt gaan. Aan de hand hiervan stellen we samen een persoonlijk plan op met daarin adviezen over voeding en leefstijl.

Dit eerste gesprek duurt ongeveer een uur en zal op één van de locaties plaatsvinden.Er kan ook voor gekozen worden om dit eerste consult telefonisch of via beeldbellen plaats te laten vinden.

De vervolgconsulten duren 30 minuten. Ook deze kunnen plaatsvinden op locatie maar kunnen ook via een telefonisch consult of een consult via beeldbellen plaatsvinden als dat beter uit komt in verband met reistijd of een overvolle agenda. 

Diensten en werkwijze: Biografie

Diensten

Voeding bij gezondheid en (chronische) ziekten

Hoeveel voedingsstoffen je nodig hebt, verschilt per persoon. Bij (chronische) ziekten neemt het belang van het binnenkrijgen van de juiste voedingsstoffen toe. Bij bepaalde ziekten heb je meer of juist minder van een bepaalde voedingsstof nodig. Denk maar eens aan koolhydraten bij diabetes. Ook kan het zijn dat door de ziekte (of door de medicijnen die je krijgt) er meer of juist minder behoefte is aan bepaalde vitaminen en mineralen. Ook gezonde mensen hebben niet allemaal hetzelfde nodig. Iemand die marathons loopt heeft andere behoeften dan iemand die niet of nauwelijks beweegt. Kortom voeding is maatwerk en samen gaan we kijken wat jij nodig hebt.

Begeleiding bij gewichtsprobleem

De diëtist is vooral bekend als iemand waar je naar toe gaat als je af wil vallen. Naar een diëtist gaan om af te vallen is verstandig. Als je jouw gewicht blijvend wil veranderen dan is het belangrijk om ook de voeding en leefstijl blijvend te veranderen. Zomaar een dieet van internet af halen werkt vaak wel even maar dit dieet volg je meestal maar tijdelijk. Het gevolg hiervan is dat je geleidelijk je oude gewoonten weer oppakt en dus je oude gewicht weer bereikt. Steeds opnieuw een dieet volgen werkt niet motiverend en afvallen zal ook steeds moeilijker gaan. Samen kijken wat jij nodig hebt en wat bij jou past, betekent dat je blijvend gewicht verliest.


De diëtist kan je ook helpen als je juist wil aankomen. Voor veel mensen klinkt het geweldig dat je alles kunt eten. Maar mensen die elke keer opnieuw moeite moeten doen om zo veel te eten dat ze aankomen (of in ieder geval niet afvallen) weten dat dit helemaal niet zo prettig is. Het vinden van voeding die voldoende energie geeft zonder een overvol gevoel te hebben kan een enorme uitdaging  zijn. Graag ga ik met jou op zoek naar de voeding die ervoor zorgt dat jij het gewenste gewicht bereikt.

Advies bij een vegetarisch of veganistisch eetpatroon

Steeds meer mensen hebben een (deels) plantaardig voedingspatroon. De kennis over voeding neemt toe. Het wordt steeds duidelijker dat het voor je gezondheid gunstig is om meer plantaardig te eten. Je hebt minder risico op hart- en vaatziekten bij een (deels) plantaardig eetpatroon met meer volkoren graanproducten, peulvruchten, groenten, fruit en noten. Als je alle dierlijke producten uit je dieet haalt is het belangrijk om er voor te zorgen dat je alle belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal is gespecialiseerd in het geven van adviezen over een (deels) plantaardig voedingspatroon.

Ondersteuning bij leefstijl en duurzame voeding

Een gezonde leefstijl gaat verder dan gezond eten. Bij een gezonde leefstijl zijn er een aantal factoren belangrijk zoals bewegen, voeding en ontspanning. Tijdens de behandeling zal hier dan ook veel aandacht voor zijn. Door een gezonde leefstijl zit je beter in je vel, verbeter je jouw weerstand en behaal je enorme gezondheidswinst. Op de website van de Vereniging Arts en Leefstijl staat hierover de volgende uitspraak: “Vereniging Arts en Leefstijl ziet leefstijlgeneeskunde als fundament voor zowel preventie als de behandeling van diverse chronische aandoeningen.”

Daarnaast wordt de kennis over voeding steeds groter. We weten inmiddels dat wat wij eten enorm veel impact heeft op onze gezondheid en het milieu. Veel bewerkte producten bevatten te veel zout en suikers en dat is niet gezond. Wist je dat wetenschappelijk onderzoek laat zien dat sterk bewerkte voedingsmiddelen er zelfs voor zorgen dat je meer eet dan dat je van onbewerkte voedingsmiddelen eet?


Ook blijkt dat teveel dierlijke eiwitten niet goed is voor ons lichaam en ook niet goed voor het milieu. Het Voedingscentrum raadt aan om meer plantaardige eiwitten te eten en minder dierlijke eiwitten. Minder vlees eten is goed voor ons lichaam maar levert daarnaast enorme winst op voor het milieu. Een meer plantaardige voeding is dus gezond voor je lichaam en het is een duurzame keus. Maar hoe doe je dat dan? Dat we meer groente en fruit zouden moeten eten is voor veel mensen wel bekend maar waar zitten dan plantaardige eiwitten in? En hoe vervang je die bewerkte producten dan? Met al deze vragen kan Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal je helpen. Of je alleen een (paar) keer in de week vlees wil vervangen voor plantaardige opties of voor een geheel veganistische voeding wil gaan, samen kijken we hoe je dit het best kunt aanpakken.

Diensten en werkwijze: Diensten
bottom of page