Zoeken
  • Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Tussendoortje: Bananenbrood met bosbessen

Bijgewerkt op: 28 jun 2020

Ingrediënten

1 el chiazaad

3,5 middelgrote rijpe bananen

1 geraspte appel

3 eetlepels ongezoete (soja)melk

135 gram fijngemalen havermout

1,5 tl bakpoeder

0,5 tl baking soda

Snufje zout

25 gram ongezouten cashewnoten

150 gram bosbessen

Olijfolie om cakeblik in te vetten


Benodigdheden

Een cakeblik

Eventueel een staafmixer of keukenmachine om de havermout fijn te malen


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 175 graden

2. Prak drie bananen redelijk fijn.

3. Meng de chiazaad met 2 el water en roer goed door.

4. Meng de banaan, chiazaad en sojamelk.

5. Voeg het havermout, geraspte appel, bakpoeder, baking soda en zout toe en meng alles goed door.

6. Hak de cashewnoten fijn en roer dit samen met de bosbessen door het beslag.

7. Vet het cakeblik in.

8. Doe het beslag in het cakeblik en snij de halve banaan in de lengte door en leg dit op het beslag.

9. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 25 a 30 minuten gaar.

10. Laat het brood even kwartiertje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.


Voedingswaarden

Per plakje bananenbrood: 160 kcal; 3,1 gram vet waarvan verzadigd vet 0,5; 4 gram eiwit; 27 gram koolhydraten.


104 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven