Ingrediënten
1 el chiazaad
3,5 middelgrote rijpe bananen
1 geraspte appel
3 eetlepels ongezoete (soja)melk
135 gram fijngemalen havermout
1,5 tl bakpoeder
0,5 tl baking soda
Snufje zout
25 gram ongezouten cashewnoten
150 gram bosbessen
Olijfolie om cakeblik in te vetten
Benodigdheden
Een cakeblik
Eventueel een staafmixer of keukenmachine om de havermout fijn te malen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 175 graden
2. Prak drie bananen redelijk fijn.
3. Meng de chiazaad met 2 el water en roer goed door.
4. Meng de banaan, chiazaad en sojamelk.
5. Voeg het havermout, geraspte appel, bakpoeder, baking soda en zout toe en meng alles goed door.
6. Hak de cashewnoten fijn en roer dit samen met de bosbessen door het beslag.
7. Vet het cakeblik in.
8. Doe het beslag in het cakeblik en snij de halve banaan in de lengte door en leg dit op het beslag.
9. Bak het bananenbrood in het midden van de oven in 25 a 30 minuten gaar.
10. Laat het brood even kwartiertje afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Voedingswaarden
Per plakje bananenbrood: 160 kcal; 3,1 gram vet waarvan verzadigd vet 0,5; 4 gram eiwit; 27 gram koolhydraten.
Comments