Ingrediënten voor 5 kommen
1 grote ui
1 rode peper in dunne ringen (minder als je niet zo van pittig houdt)
150 gram zoete aardappel in blokjes
300 gram wortel in plakjes
400 gram pompoen in blokjes
3 tomaten in stukjes
150 gram gewassen rode linzen
1 liter groente- of tuinkruidenbouillon
100 ml kokosmelk
1 theelepel basilicum
1 theelepel tijm
Zout, peper, bouillonpoeder naar smaak
1 eetlepel olijfolie
Verse basilicum om te de soep te garneren
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in de pan.
2. Bak de ui en rode peper een paar minuten.
3. Voeg alle gesneden groenten toe en bak het geheel 6 minuten.
4. Voeg de linzen en de bouillon toe.
5. Kook het geheel in 20 à 25 minuten gaar.
6. Pureer de soep met een staafmixer.
7. Voeg de kokosmelk en de kruiden toe.
8. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra bouillonpoeder.
9. Garneer de soep met wat fijngesneden verse basilicum.
Benodigdheden
Staafmixer
Voedingswaarden
Per kom soep: 217 kcal; 5,6 gram vet waarvan verzadigd vet 4,1; 9,7 gram eiwit; 29 gram koolhydraten.
Comments