Zoeken
  • Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Lunch: Groenten-linzensoep

Bijgewerkt op: 13 jul 2020

Ingrediënten voor 5 kommen

1 grote ui

1 rode peper in dunne ringen (minder als je niet zo van pittig houdt)

150 gram zoete aardappel in blokjes

300 gram wortel in plakjes

400 gram pompoen in blokjes

3 tomaten in stukjes

150 gram gewassen rode linzen

1 liter groente- of tuinkruidenbouillon

100 ml kokosmelk

1 theelepel basilicum

1 theelepel tijm

Zout, peper, bouillonpoeder naar smaak

1 eetlepel olijfolie

Verse basilicum om te de soep te garneren

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in de pan.

2. Bak de ui en rode peper een paar minuten.

3. Voeg alle gesneden groenten toe en bak het geheel 6 minuten.

4. Voeg de linzen en de bouillon toe.

5. Kook het geheel in 20 à 25 minuten gaar.

6. Pureer de soep met een staafmixer.

7. Voeg de kokosmelk en de kruiden toe.

8. Breng op smaak met zout, peper en eventueel wat extra bouillonpoeder.

9. Garneer de soep met wat fijngesneden verse basilicum.

Benodigdheden

Staafmixer

Voedingswaarden

Per kom soep: 217 kcal; 5,6 gram vet waarvan verzadigd vet 4,1; 9,7 gram eiwit; 29 gram koolhydraten.





40 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven