Zoeken
  • Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Ontbijt: Yoghurt met noten en fruit

Bijgewerkt: 13 jul 2020

Ingrediënten voor 1 persoon

250 ml ongezoete yoghurt of kwark (Griekse, soja)

1 eetlepel havermout

1 handje walnoten

0,5 eetlepel pompoenpitten

0,5 eetlepel zonnebloempitten

Portie seizoensfruit (bv aardbei, blauwe bes, framboos, mango in de zomer).

Eet je koolhydraatarm? Kies dan zoveel mogelijk voor rood fruit (eventueel uit de diepvries) maar denk ook eens aan kiwi of mandarijn!


Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten!

Voedingswaarde

Met volle Griekse yoghurt: 689 kcal; 50,2 gram vet waarvan verzadigd 19,4; 21,3 gram eiwit; 32,7 gram koolhydraten.

Met volle kwark: 699 kcal; 47,7 gram vet waarvan verzadigd 17,9; 27 gram eiwit; 34,7 gram koolhydraten.

Met volle soja yoghurt bv Alpro go on: 546 kcal; 33,5 gram vet waarvan verzadigd 4,6; 24 gram eiwit; 30,2 gram koolhydraten.



34 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven