top of page
Zoeken
Diëtistenpraktijk Ellen van der Wal

Tussendoortje: bosbessenmuffins

Bijgewerkt op: 1 jul. 2020

Ingrediënten voor 12 muffins

200 gram havermout

1 tl bakpoeder

1 tl kaneel

Snufje zout

5 medjoul dadels fijngehakt

200 ml ongezoete sojamelk

2 eetlepels Alpro go on (of andere plantaardige ongezoete yoghurt)

1 el olijfolie

1 appel geraspt

150 gram bosbessen (eventueel uit vriezer)


Benodigdheden

12 muffinpapiertjes

12 muffinvormpjes


Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200 graden.

2. Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens de olijfolie, alpro go on en de sojamelk toe.

3. Voeg de geraspte appel toe en roer alles goed door.

4. Schep voorzichtig de bosbessen er doorheen.

5. Vet eventueel de muffinvormpjes in met olijfolie.

6. Vul de vormpjes voor ¾ deel met het beslag.

7. Plaats de bosbessenmuffins in het midden van de oven en bak deze 20 minuten.

8. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Voedingswaarde

Per muffin: 173 kcal; 2,5 gram vet waarvan verzadigd vet 0,4; 3,5 gram eiwit; 13 gram koolhydraten.



180 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Koolhydraten

Comments


bottom of page