Ingrediënten voor 12 muffins
200 gram havermout
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
Snufje zout
5 medjoul dadels fijngehakt
200 ml ongezoete sojamelk
2 eetlepels Alpro go on (of andere plantaardige ongezoete yoghurt)
1 el olijfolie
1 appel geraspt
150 gram bosbessen (eventueel uit vriezer)
Benodigdheden
12 muffinpapiertjes
12 muffinvormpjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Mix de droge ingrediënten met elkaar en voeg vervolgens de olijfolie, alpro go on en de sojamelk toe.
3. Voeg de geraspte appel toe en roer alles goed door.
4. Schep voorzichtig de bosbessen er doorheen.
5. Vet eventueel de muffinvormpjes in met olijfolie.
6. Vul de vormpjes voor ¾ deel met het beslag.
7. Plaats de bosbessenmuffins in het midden van de oven en bak deze 20 minuten.
8. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.
Voedingswaarde
Per muffin: 173 kcal; 2,5 gram vet waarvan verzadigd vet 0,4; 3,5 gram eiwit; 13 gram koolhydraten.
Comments